Trema op bezoek bij TAJO vzw

Op zaterdag 9 maart 2024 waren Benny en Cédric te gast bij TAJO vzw, een jongerenorganisatie die zich inzet voor jongeren uit een maatschappelijk kwetsbare context, en er alles aan doet om hen de broodnodige kansen te geven waar ze recht op hebben.

Wekelijkse interactieve ateliers

Door het organiseren van wekelijkse, interactieve ateliers, met verschillende thema’s, krijgen jongeren van 10 tot 14 jaar de kans om, telkens op zaterdag, kennis te maken met een diverse waaier aan verschillende beroepen. Op die manier krijgen ze een inzicht in hun eigen talenten.

We kregen de kans om de jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met ons studiebureau, en wat zo’n studiebureau nu eigenlijk precies inhoudt. Niet enkel saai kantoorwerk, maar ook de bans op en buitenshuis controles en vaststellingen doen, daarvan nota nemen en daar conclusies uit trekken.

TAJO logo

Benny en Cédric lieten de jongeren, een groep uit het 5e leerjaar, zelf vaststellen wat de gebreken aan de buitenschil van het gebouw waren. De jongeren bruisten van energie, vielen op door hun intelligentie en kwamen scherp uit de hoek. We waren onder de indruk van hun oog voor detail, hun scherpe blik en technisch inzicht.

Kortom, het was een fijne ervaring en het geeft hoop voor de toekomst. We willen daarom de organisatie, TAJO vzw, toch even promoten en hopen dat meer ondernemers het project willen ondersteunen en leuke ateliers willen organiseren voor deze jongeren.